Forum Daihatsu Strona Główna Forum Daihatsu
Forum poświęcone tematyce aut japońskiej marki Daihatsu.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dorabianie pilota
Autor Wiadomość
supeer 

Dołączył: 06 Maj 2018
Posty: 2
Skąd: Tolkmicko
Wysłany: 2018-05-06, 21:30   Dorabianie pilota

Czesc

Stalem sie nabywca teriosa j2. Kupilem go niestety z jednym pilotem i kluczykiem :oops:
Gdzie moge dorobic taki komplet?

Dziekuje
 
 
Joki 
Administrator


Samochód: Trevis L651, Sirion M3, Opel Speedster
Dołączył: 17 Wrz 2015
Posty: 1064
Skąd: Białystok
Wysłany: 2018-05-06, 21:33   

Każdy dobry punkt dorabiania kluczy do aut, to jeśli chodzi o kluczyk z immo.
Co do pilota to gorzej. Musisz szukać używanego i sobie zakodować w centralce lub zamówić nowy w Toyocie. Był już wątek na ten temat.
_________________
Sebastian
http://logado.pl
 
 
supeer 

Dołączył: 06 Maj 2018
Posty: 2
Skąd: Tolkmicko
Wysłany: 2018-05-06, 21:37   

Super, dzieki!

Przynajmniej wiem jaki salon sie tym zajmuje.
A pilot taki
 
 
Joki 
Administrator


Samochód: Trevis L651, Sirion M3, Opel Speedster
Dołączył: 17 Wrz 2015
Posty: 1064
Skąd: Białystok
Wysłany: 2018-05-07, 06:30   

supeer napisał/a:
A pilot taki

Standardowy jak do wszystkich, współczesnych Dai. Wystarczy zakodować w centralce.
_________________
Sebastian
http://logado.pl
 
 
Kwicol 


Samochód: Terios J2 2008r. 4WD 1.3
Dołączył: 02 Kwi 2017
Posty: 8
Skąd: Tustela
Wysłany: 2018-10-29, 14:31   Moduł odbiornika pilota od drzwi.

Witam.
Terios J2 gdzie jest zamontowany moduł (szukałem ale bez powodzenia) odbiornika pilota.Kupiłem auto i nie było w zestawie pilotów.Jest możliwość kupienia modułu ale może poprzedni właściciel zgubił gdzieś piloty i wystarczy dokupić i zaprogramować piloty?
Z góry dzięki i Pozdrawiam.
 
 
Joki 
Administrator


Samochód: Trevis L651, Sirion M3, Opel Speedster
Dołączył: 17 Wrz 2015
Posty: 1064
Skąd: Białystok
Wysłany: 2018-10-29, 15:17   

Cytat:
może poprzedni właściciel zgubił gdzieś piloty i wystarczy dokupić i zaprogramować piloty?

Zgadza się. Procedura zakodowania pilota najprawdopodobniej taka sama jak w Sirionie, Trevis-ie itd? Poszukaj na forum.
Mogę też sprawdzić w serwisówce jeśli nie będzie działać.
Wymiana modułu jest ryzykowna bo podobnie jak immobilizer może być sparowany z ECU?
_________________
Sebastian
http://logado.pl
 
 
Kwicol 


Samochód: Terios J2 2008r. 4WD 1.3
Dołączył: 02 Kwi 2017
Posty: 8
Skąd: Tustela
Wysłany: 2018-10-29, 15:31   

Dlatego moje pytanie brzmi gdzie szukać w teriosie (gdzie fabrycznie montują) moduły odbiornika pilota ;)
 
 
soiret 
MADE IN JAPAN


Samochód: Terios J102 ,Cuore L251
Wiek: 49
Dołączył: 30 Wrz 2015
Posty: 571
Skąd: wielkopolska

Wysłany: 2018-10-29, 20:20   

Kwicol napisał/a:
Dlatego moje pytanie brzmi gdzie szukać w teriosie (gdzie fabrycznie montują) moduły odbiornika pilota ;)


Ten odbiornik jest po stronie kierowcy ukryty pod deską i to ten dla zobrazowania https://www.ebay.de/itm/D...6-/382289659958 jest jeszcze jeden który jest po drugiej stronie pasażera także pod deską i odpowiada za otwarcie drzwi https://www.proxyparts.de...teilid/5199853/
 
 
Kwicol 


Samochód: Terios J2 2008r. 4WD 1.3
Dołączył: 02 Kwi 2017
Posty: 8
Skąd: Tustela
Wysłany: 2018-10-29, 20:32   

Zdemontowałem licznik i jest tam miejsce na moduł za licznikiem ale nie widzę okablowania jeśli to ta lokalizacja,ten drugi jest bo działa centralny zamek z kluczyka.Muszę po schemacie przeanalizować jak to jest podłączone.Parowany raczej nie jest tylko się paruje z pilotem i potem wysyła rozkaz do tego modułu od zamków.
 
 
Joki 
Administrator


Samochód: Trevis L651, Sirion M3, Opel Speedster
Dołączył: 17 Wrz 2015
Posty: 1064
Skąd: Białystok
Wysłany: 2018-10-29, 21:07   


Ale może w wersji LHD to będzie za zegarami?
Natomiast moduł centralnego w wersji RHD jest za zegarami, więc powinien być w LHD po stronie pasażera. Skoro nie jest to znaczy, że odbiornik tam jest.
_________________
Sebastian
http://logado.pl
 
 
cool_louis 

Dołączył: 15 Wrz 2018
Posty: 7
Skąd: Żegocina
Wysłany: 2018-11-29, 21:09   

Mam pytanie: w Teriosie J2 są 3 klucze ale nie ma ani jednego pilota, czy po dokupieniu pilota np. oryginalnego w Toyocie można będzie zakodować go zgodnie z instrukcja z tego filmiku: Daihatsu Terios - Reprogram The Remote Control ?
 
 
Joki 
Administrator


Samochód: Trevis L651, Sirion M3, Opel Speedster
Dołączył: 17 Wrz 2015
Posty: 1064
Skąd: Białystok
Wysłany: 2018-11-30, 08:00   

cool_louis napisał/a:
Mam pytanie: w Teriosie J2 są 3 klucze ale nie ma ani jednego pilota, czy po dokupieniu pilota np. oryginalnego w Toyocie można będzie zakodować go zgodnie z instrukcja z tego filmiku: Daihatsu Terios - Reprogram The Remote Control ?

Jeśli jest odbiornik pilota, sterownik centralnego i siłownik także w drzwiach kierowcy a wszystko sprawne to tak.
_________________
Sebastian
http://logado.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 8