Zakup Materii - prośba o ocenę |
Autor |
Wiadomość |
kotekkrotek
|
Wysłany: 2018-03-02, 18:46 Zakup Materii - prośba o ocenę
|
|
|
Dzień dobry / dobry wieczór :)
Poszukuję w okolicy Warmińsko-Mazurskiego Daihatsu Materii.
W Elblągu znalazłem ogłoszenie :
https://www.otomoto.pl/of...html#eb9007e872
Na zdjęciach auto jest ładnie przygotowane do sprzedaży i nie widzę nic niepokojącego na pierwszy rzut oka.
Jakby ktoś z forumowiczów również mógł zerknąć i podzielić się opinią, to byłbym wdzięczny. Dziękuję. |
|
|
|
|
soiret
MADE IN JAPAN
Samochód: Terios J102 ,Cuore L251
Wiek: 55 Dołączył: 30 Wrz 2015 Posty: 619 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 2018-03-03, 12:31
|
|
|
Witaj a jaki powód jest ,że auto ma fele od Mazdy .Zwróć uwagę ,że centralny zamek ma z pilota który był dokupiony i zakładany osobno. |
|
|
|
|
kotekkrotek
|
Wysłany: 2018-03-03, 17:44
|
|
|
Felgi to 16", więc na pewno nie są oryginalne. Wyglądają dobrze, więc nie zwracałem na nie dużej uwagi, chociaż osobiście zmieniłbym je na mniejsze, bo szkoda zawieszenia. O centralny zamek zapytam. W przyszłym tygodniu zamierzam ją obejrzeć z bliska i podjechać na jakiś serwis. W Polsce samochód był zarejestrowany w grudniu 2009 roku, więc będę mógł poszperać trochę w historii auta po otrzymaniu numeru VIN.
Czy ta wersja "Black Geisha" to fabryczna jest, czy jakiś lokalny folklor ? |
|
|
|
|
kotekkrotek
|
Wysłany: 2018-03-08, 22:12
|
|
|
Kilka haseł w google i wyszło :
Archiwum aukcji :
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDpQDnW.html
Pozostaje tylko pytanie w jaki sposób było naprawione ? Wymiana części czy wiadro szpachli ?
Przód nie jest problemem, gorzej z tyłem. Jak było zrobione na odwal się, to za pół roku wyjdzie ruda |
|
|
|
|
soiret
MADE IN JAPAN
|
Wysłany: 2018-03-09, 20:36
|
|
|
Najbardziej niepokojący jest przód niby niewielka szkoda a np. blok silnika ma jakieś mikropęknięcie .Na takich uszkodzeniach wymienia się całe błotniki przodu i je maluje inne wgniecenia prostuje i stosuje szpachle. |
|
|
|
|
Joki
Administrator
Samochód: Suzuki Baleno
|
Wysłany: 2018-03-10, 09:55
|
|
|
Przy takim uderzeniu geometria mogła pójść też w maliny. Belka może być do wymiany itp. |
_________________ Sebastian
http://logado.pl |
|
|
|
|
kotekkrotek
|
Wysłany: 2018-03-10, 12:25
|
|
|
Dałem sobie spokój z tym samochodem. Zbyt dużo niewiadomych, włącznie ze sposobem sprzedaży "na pośrednika" - niby to auto "kuzyna", a nie ogłoszeniodawcy. Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
|
|
soiret
MADE IN JAPAN
|
Wysłany: 2018-03-10, 16:33
|
|
|
Joki napisał/a: | Przy takim uderzeniu geometria mogła pójść też w maliny. Belka może być do wymiany itp. |
Nie spotkałem auta nawet mniej uszkodzonego jak na fotce aby nie była geometria do zrobienia ustawienia .To jest norma ,że przy takich uszkodzeniach są zawsze takie defekty w aucie. |
|
|
|
|
DaihatsuMateria
Samochód: Daihatsu Materia 1.5
|
Wysłany: 2024-10-09, 20:23
|
|
|
Dobry wieczór,
Kupiłem Materię z właśnie tymi naklejkami Black Geisha, sam byłem ciekawy czy to fabrycznie i natknąłem się na Wasze forum. Założyłem konto i jestem. Prosze opisać jak to było z tym samochodem. Domyślam się że to chodzi o mój egzemplarz. Samochód został kupiony w Elblągu w styczniu 2019 a kilka dni temu odkupiłem go właśnie od tej osoby.
Pisaliście że stał na kołach 16" od mazdy? Mój ma 15" z letnimi oraz drugi komplet 14" z zimowkami. Mam 1 klucz z doczepionym polotem niefabrycznym. Dopiero po zakupie sprawdziłem, że klapa się nie zamyka na pilota, jest otwarta. Muszę tam zajrzeć. Na fakturze od poprzedniego właściciela widziałem że był zakupiony w Elblągu za 13 tys. Stal wtedy za tyle jeśli ktoś pamięta? Mi się udało odkupić za 7900 po utargowaniu. |
|
|
|
|
|